Restaurang Järnspisen

Vi lagar mat av fräscha råvaror när de är som bäst.
Därför följer vi säsongerna när vi lagar mat.
Här har vi gjort flera olika bufféer som följer säsongerna.

Veckans lunchmeny
Frukostmeny
Bufféer
1-2-3-rätters
Bröllopsmeny
Vegomat
Julmat
Övrigt

Bröllopsmeny

Förrätter
Västerbottenostpaj på plocksalladsbädd med romcremfraiche och dill 55:-
Sallad med lufttorkad skinka, rostad butternutpumpa,
hasselnötter och örtolja 60:-
Rökt anka på ruccolasallad med friterade rotsakschips,
apelsinvinegrette 80:-
Kallrökt lufttorkad skinka med blomkålsdip, ärtskott
och rårörda lingon 65:-
Rökt laxpaket fyllt med avokado- och kräftsallad,
toppad med krispig sallad och citronaioli 65:-
Klassisk Skagenröra på grillat surdegsbröd toppad med örtolja 65:-
Konjaksdoftande hummersoppa med handskalade räkor,
serveras med Västerbottensostflarn 75:-

Varmrätter
Grillad fläskfilé med fyra sorters peppar, rödvinssauterade skogschampinjoner
och rotselleripuré, smörslungade babymorötter 160:-
Wallenbergare på dubbelmald kalvfärs, rårörda lingon,
brynt smör, potatispuré med gröna ärtor 160:-
Parmesanosttoppad kycklingfilé med rosmarinfrästa morötter,
vitlöksfärskost och örtpotatisspett155:-
Helgrillad ryggbiff, honungsstekta betor med kapris,
potatiskaka med lagrad prästost och rosmarinsky 175:-
Ugnsbakad kalventrecote med blåbärssky, knaprig örtpotatis och
semibakad cocktailtomat 185:-
Helgrillad ryggbiff, konjakspepparsås och pommes Anna med säsongens grönsaker 175:-
Färskostfylld helgrillad oxfilé med potatiskaka, konjakpepparsås och
fylld gratinerad tomat 235:-

Desserter
Creme brulee 70:-
Vaniljpannacotta med limemarinerade blåbär och havrecrunch 65:-
Mjölkchokladkräm med syrliga bär och mördegssmul 60:-
Frozen lingoncheesecake med dulche de leche och digestivekross 55:-
Vit chokladmousse med färska bär och limesocker 70:-
Hallonmousse på browniefudgebotten och hallonsås 60:-

Övrigt
Tilltugg 20:-/ st
Ostpaj, tunnbrödsrulle med rökt lax och philadelphia, smördegssnurra med västerbottensost och
bacon, oliver, rotsakschips, skuren melon, tomat och mozzarellaspett.

Personal
Serveringspersonal kostar 300:- per person och timme
Kock/ hovmästare 350:-

Dukrulle dunicel 680:- / 25 meter
Dunilin servett 40x40 cm 6:- st
Löpare från 800:-

Utkörning
Kostar 20:-/km per bil och resa

Önskar ni hyra porslin till er bokning?
Det kostar 10 kr per kuvert och då ingår tallrik, kniv, gaffel och vinglas.
Allt diskgods, fat, skålar och ev. redskap lämnas tillbaka diskat.

(Vi reserverar oss för ev. skrivfel, oavsiktliga felaktigheter i information och förändrade priser)

Öppettider: Frukost 7.00-10.00, Lunch: 11.00-15.00
startsida kontakt menyer hitta hit aktuellt om oss